Áfonyás tápiókapuding

hirdetés

A hófehér tápióka gyöngyből finom és látványos pohárdesszert készíthető: a tápióka megfőzve olyan, mint a nagy szemű kaviár, átlátszó, kocsonyás, pudingállagú. Az íze semleges, ezért bátran lehet kísérletezni az ízesítésével. A leggyakoribb a kókuszos, vaníliás tápiókapuding, amit – mint alapot – rétegelhetjük különféle friss gyümölcspürével, gyümölcsízzel vagy friss gyümölccsel (eper, málna, áfonya, mangó stb.), de remekül illik hozzá a karamell, a kávé- és a csokikrém is.

background-15621_640
Tápióka gyöngy

Áfonyás tápiókapuding

Hozzávalók 4 adaghoz

tapiokapuding210 dkg tápióka

2 dl kókusztej

1 dl tej

2 dl víz

2-3 ek méz

fél vaníliarúd kikapart magja vagy pár csepp vanília kivonat (vaníliás cukorral is ízesíthető)

rétegezéshez maréknyi friss áfonya és áfonyadzsem

Elkészítés

A tejet és a kókusztejet öntsük össze és forraljuk fel. Ha forr, keverjük hozzá a tápiókát, a mézet, a vaníliát és közepes hőfokon főzzük kb. 20 percig (közben kevergessük).  A tápióka felveszi a folyadékot, puding állagúvá és áttetszővé, opálossá válik. (Ha szükséges, adjunk hozzá kevés vizet.)

Hagyjuk kihűlni.

A pudingot adagoljuk üvegkehelybe, üvegpohárba vagy befőttes üvegbe, áfonyadzsemmel, friss áfonyával rétegezzük.

Fogyasztás előtt 1-2 óráig tartsuk a hűtőben.

Gluténmentes.

Hasonló recept

chia
Azték zsálya, az újra felfedezett szuperélelmiszer. Chia puding készítése

 

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás