Almás csirkesaláta

hirdetés

hirdetés

A salátákat gyümölcsökkel is dúsíthatjuk: almával, dinnyével, körtével, ananásszal…

Hozzávalók 4 személyre

30 dkg csirkemell

20 dkg fejes saláta

1 alma

4 evőkanál majonéz

2 evőkanál ketchup

2 evőkanál olaj

só, snidling, kakukkfű, bors

Elkészítés

A csirkét alapos tisztítás után sós vízben főzzük 10 percig. Ha már puha, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk szeletekre. Hintsük meg borssal, kakukkfűvel, és öntözzük meg kicsit olajjal.

Az öntethez keverjük össze a majonézt, a ketchupot, sót, borsot.

Mossuk meg és vágjuk fel a snidlinget, a salátát tépkedjük leveleire, az almát daraboljuk.

Keverjük össze a salátát a hagymával, almával és a csirkemellel. Fűszerezzük és a mártással tálaljuk.

Tipp: használhatunk más gyümölcsöket is, mint dinnye, körte vagy ananász. Főtt csirke helyett pulykahúst is tehetünk bele.

Hasonló receptek

Egyszerű tonhalsaláta
Egyszerű tonhalsaláta
Görög saláta tzatzikis pirítóssal
Görög saláta tzatzikis pirítóssal

hirdetés

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás