Almás-mandulás muffin glutén-, laktóz- és tojásmentesen

hirdetés

Ezt a finom muffinreceptet egy receptoldalon találtam – elkészítettem glutén-, laktóz- és tojásmentesen. Az eredeti recepttől eltérve mandulával szórtam meg, de dióval is tökéletes.

Hozzávalók

A tésztához

170 g gluténmentes lisztkeverék (130 gramm Nutri-Free Mix Per Dolci, 20 gramm rizsliszt, 20 gramm mandulaliszt)

100 g cukor

7 g sütőpor

fél tk mézes fűszerkeverék

30 g tejmentes margarin

100 ml rizstej

150 g alma hámozva, lereszelve

Tetejére

szeletelt mandula, porcukor

Elkészítés

A vajat és a rizstejet összemelegítettem, félretettem.

A lisztkeveréket elkészítettem, hozzákevertem a sütőport, a cukrot, a fűszerkeveréket, hozzáadtam a vajat és a tejet, végül a reszelt almát.

Alaposan kikevertem, majd a masszát kapszlival bélelt muffinformába kanalaztam.

A tetejére szeletelt mandulát szórtam, majd 180 fokon kb. 30 percig  sütöttem.

Recept, szöveg: Hidi Marika, Malena konyhája >>

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés