Almás táska glutén-, tej- és tojásmentesen

hirdetés

hirdetés

Az almás batyu receptje, glutén-, tej- és tojásérzékenyek számára fogyasztható változatban.

Hozzávalók

A töltelékhez

8 db alma hámozva, reszelve

fahéj, + 1 ek. cukor

A cukrozott, fahéjjal ízesített reszelt almát fedő alatt megpároltam, hogy ne áztassa el a tésztát. Hagytam kihűlni.

A tésztához

kb. 28 dkg Nutri-free Mix Per Pane liszt

3 dkg friss Budafoki élesztő

3 csapott evőkanál cukor (több cukor kell belőle, mint más lisztből készült tésztába, mert a Nutri alapból sós egy kicsit)

1 csomag vaníliás cukor

200 ml víz

1 evőkanál burgonyapehely

1 kockacukor az élesztőhöz

3 evőkanál kukoricaolaj (lehet olvasztott margarin is)

1 mokkáskanál reszelt bio citrom héja (Aldiban általában beszerezhető)

 

hirdetés 

hirdetés 

 

Elkészítés

A tészta hozzávalóit kézzel vagy géppel dagasszuk össze. Figyelni kell az állagát! Géppel kezdtem a dagasztást, s amikor nagyjából összeállt a tészta, kézzel folytattam. Lisztes kézzel golyót formáztam a tésztából. A tészta kissé ragad, de így megfelelő!

A tésztát rizslisztes lapon kinyújtottam, a kést is meghintettem rizsliszttel, majd négyzetlapokat vágtam a tésztából. Közepére almatölteléket helyeztem és borítékszerűen felhajtottam.

A tetejét nem csomóztam meg, mint a batyunál szokás, mivel ezt a tésztát nem lehet csomózni – könnyen szakad, annyira lágy. A batyukat letakarva egy órán át meleg helyen kelesztettem.

A sütőbe vízzel teli kis edényt helyeztem és 180 fokra előmelegítettem. Olvasztott vajjal nagyon vékonyan lekentem a batyukat, majd a tepsit sütőbe tettem. Sütési idő fél óra.

Érdemes kipróbálni – nagyon puha, nagyon finom!

 

Hidi Marika

Malena konyhája >>

 

hirdetés

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás