Bögrés diós szelet laktóz- és tojásmentesen

hirdetés

Ezt a végtelenül egyszerű receptet egy kedves ismerősömtől kaptam. Közreadom, hogy más is megsüthesse. Nagyon egyszerű elkészíteni, és rövid idő alatt megvan. Ha épp nincs sok idő sütni, ideális választás. Három deci űrtartalmú bögrét használok, ezzel mérem ki a hozzávalókat, egybeöntöm és összekeverem.

Hozzávalók

1 bögre liszt

1 bögre darált dió

3/4 bögre cukor (az eredeti receptben 1 bögrényit ajánlanak)

3/4 bögre laktózmentes tej (apránként adagolva a tésztához)

1 sütőpor (lisztben elkeverve)

Elkészítés

A hozzávalókat fakanállal keverjük alaposan össze, majd a masszát öntsük sütőpapírral bélelt kisebb – 20×25 centis – tepsibe. Előmelegített sütőben 170-180 fokon 45 percig (tűpróbáig!!) süssük.

Kínálhatjuk magában, porcukorral meghintve, megkenhetjük lekvárral, és tölthetjük diókrémmel is.

A diókrém hozzávalói

20 dkg cukor

1 dl tej (laktózmentes)

10 dkg dió

3 evőkanál liszt

1 vaníliás cukor

16 dkg vaj

Elkészítés

A cukrot a tejjel felforraljuk, hozzáadjuk a lisztben elkevert darált diót. Pár percig főzzük, vaníliás cukorral ízesítjük, lehűtjük, majd hozzákeverjük a vajat. A vajat akkor szabad hozzákeverni ha a krém kihűlt.

 

Hidi Marika

Malena konyhája >>

 

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás