Bundás tintahalkarikák

hirdetés

A tintahalat – kalamárit – általában azok is szeretik, akik nem különösebben kedvelik a tengeri herkentyűket. Ha jól van elkészítve, nem rágós, nem gumiszerű az állaga; tengerparti éttermekben tökéletes ízélményben lehet részünk. Sok helyen felkockázott főtt burgonyával kevert főtt-párolt fokhagymás spenótot adnak mellé köretként. Grillezett vagy bundás változatot egyaránt kínálnak, utóbbit általában könnyű sörtésztában sütik ki, de hagyományos panírral is elkészíthető (ld. nyitókép). Friss tintahalat – ha nem is minden utcasarkon – Magyarországon is beszerezhetünk nagyobb piacokon, nagyobb marketekben, mirelit változatban is elérhető. 

Hogyan készül?

A fagyasztott vagy friss kalamári törzsét vágjuk kb. 1 centis karikákra. 30-40 deka tintahalhoz keverjünk sörtésztát 10-12 dkg kukorica-, vagy réteslisztből, 3 tojássárgával, kb. 2 deci víz, kevés sör vagy fehérbor, só hozzáadásával. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és keverjük a masszához. Így habkönnyű sörtésztát kapunk.

 

A tintahalkarikákat forgassuk meg finomlisztben, majd mártsuk a sörtésztába, és forró olajban mindkét oldalát süssük pirosra. Sütési idő kb. 4-5 perc. Fontos, hogy gyorsan süssük, így nem lesz rágós. Célszerű kókuszzsírban, pálmaolajban kisütni, így a kalamári nem veszi át az étolaj markánsabb ízét, és jobban is bírják a hevítést.

Párolt zöldségekkel, friss petrezselyemzölddel tálaljuk, csepegtessünk rá pár csepp citromlevet.

Nyitókép: Alpha, flickr

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás