Kreatívan a konyhában: céklalében pácolt töltött tojás

hirdetés

Látványos eleme a húsvéti terülj-terülj asztalkának ez céklás páclében színezett tojás; érdemes kipróbálni, ha az ünnepre (vagy más alkalomra) töltött tojást is készítenénk. Önmagában és köretként is tökéletes. A céklás páclé íze nem érződik tojásokon.

Hozzávalók

A páchoz

6 főtt tojás (lehet több is)

1 liter víz

3 babérlevél

1 dl fokhagymás ecet

3 evőkanál édesítő vagy cukor

6 szem borókabogyó

16 szem tarka bors (egész)

3 gerezd fokhagyma

1 fej vöröshagyma

1 cékla

Töltelék opcionális

A fotókon látható tojásokba medvehagyma pestóban pácolt fetasajtos krém került

Elkészítés

A tojásokat főzzük meg.

A páchoz tegyük egy lábasba a vizet, adjuk hozzá a fűszereket, ecetet és édesítőt és forraljuk össze. Kóstoljuk meg, hogy elég ecetes és ízes-e, ha kell pótoljuk a hiányzó ízt.

A hagymát szeleteljük fel, a céklát kockázzuk. A fűszeres levet öntsük egy üvegbe, tegyük bele a felkockázott céklát, a felvágott hagymát és fokhagymagerezdeket. Keverjük jól össze, majd helyezzük bele a még meleg, de már megtisztított tojásokat. Hagyjuk kihűlni, majd fedjük le és tegyük a hűtőbe 3 napra.

pacolttojas

pacolttojas2

Pácolás után vágjuk ketté a színes tojásokat.

A sárgáját kanalazzuk ki, és készítsünk tetszőleges tölteléket hozzá.

Recept, fotók: B. Csánk Györgyi Csak, mert szeretem – Kreatív gasztroblog

 

hirdetés 

hirdetés 

Kapcsolódó összeállításaink

Négyféle töltött tojás, a majonéz és a hagymapor készítési ismertetőjével
Négyféle töltött tojás, a majonéz és a hagymapor készítési ismertetőjével
Avokádókrémmel töltött tojás, friss vegyes salátával, mustárban sült édesburgonyával
Töltött tojás libamájpástétommal
Töltött tojás libamájpástétommal
Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás