Chai latte: így készül a fűszeres tea alapú ital

hirdetés

hirdetés

Chai latte

A tea latte – chai latte – egy fűszeres tea alapú tejes ital, Indiából származik, de ma már szinte mindenütt ismert – az egyik legnépszerűbb kávéházlánc is felvette a repertoárjába. Különleges ízélmény, érdemes kipróbálni.

Elkészítés

Főzőedényben vagy teáskannában forraljunk vizet, 2 rész vízhez adjunk 1 rész tejet (növényi tejjel is készíthetjük, és adhatunk hozzá tejszínt is), ha forró, tegyük bele a teát. Három decihez 1 filter elegendő.

A teaőrleményt filter nélkül adjuk a tejes, vizes keverékhez, így hagyjuk állni 5-6 percig fedő alatt.

Ízesíthetjük vaníliás cukorral (egyéb bevált édesítőszerrel), 1 kávéskanálnyi fahéjjal, más fűszerrel is (kardamom, gyömbér, szegfűszeg).

Áztatás után sűrű szűrőn át szűrjük le. Tejhabbal dúsíthatjuk, melegen fogyasszuk!

Fotó: Kertoon

Felpörget, felvidít, felmelegít: tejhabos fahéjas kakaó csilivel

hirdetés

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás