Chilis pácolt csirkemellcsíkok panko morzsában, rizibizivel

hirdetés

hirdetés

Ázsiai húsétel rizibizivel? Miért ne? Illenek egymáshoz. A csípős, ropogós csirkemell ízét remekül kiegyenlíti az édeskés zöldborsó. A rizibizi illatos jázmin rizsből készült.

Hozzávalók

1 csirkemell filé

4 evőkanál chili szósz

2 evőkanát osztrigaszósz

2 evőkanál olívaolaj

3 gerezd fokhagyma

1 nagy csomag panko morzsa (szilánkszerű, szálkás, száraz pelyhekből álló kenyérmorzsa)

1 tojás

2 evőkanál hideg víz

2 csipet só

keményítővel elkevert liszt

olaj a sütéshez

Rizibizihez

1 bögre jázmin rizs

2 bögre víz

1 bögre zöldborsó

1 csokor friss petrezselyem

1 kisebb fej vöröshagyma

1 tk só

Elkészítés

A pác hozzávalóit tegyük egy tálba és alaposan keverjük össze.

A csirkemellet csíkozzuk fel, tegyük a pácba és alaposan itassuk át vele a húsokat. Hagyjuk állni a pácban legalább fél órán át, még jobb, ha tovább pácolódik.

A megtisztított hagymát vágjuk nagyon apróra, egy lábasban hevítsünk kevés olajat és dinszteljük meg benne.

Az üveges hagymára szórjuk a kimért rizst, keverjük össze, hagyjuk kicsit kifehéredni, majd öntsük fel a dupla mennyiségű vízzel. Adjuk hozzá a sót és fedjük le.

Mérsékeljük alatta a lángot, 10 percig hagyjuk párolódni, majd öntsük hozzá a fagyasztott borsót. Nem kell összekeverni, tegyük vissza rá a fedőt, majd 5 perc elteltével villával keverjük össze, húzzuk le a tűzről és hagyjuk lefedve, hogy megpuhuljon.

A pácolt csirkemellet panírozzuk be a szokásos módon – előtte óvatosan sózzuk, hiszen az osztrigaszósz elég sós. A liszthez azért kevertem keményítőt, hogy még ropogósabb legyen a végeredmény. A panko morzsát t óvatosan nyomkodjuk a húsra, mivel ez elég durva és szilánkos szemcsékből áll, így könnyebben le is pereg.

Hevítsünk olajat és süssük ropogós aranybarnára. Szedjük papírtörlőre az elkészült falatokat. A rizshez tálalás előtt keverjük a finomra vágott petrezselymet és tekerjünk rá kevés fekete borsot.

Recept, fotó: B. Csánk Györgyi Csak mert szeretem kreatív gasztroblog >>

 

hirdetés

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás