Chips házilag édesburgonyából

hirdetés

hirdetés

Fotó: Wikimedia

Az édesburgonyát – a burgonyához hasonlóan – a gyökérgumójáért termesztik. Húsa lehet fehér, narancssárga, lila, vörös; keményítőt, lisztet, szeszes italt is készítenek belőle. Érdemes beiktatni az étrendbe, mert kiemelkedő a C-, B2-, B6-, valamint E-vitamin tartalma és ásványi anyagokban – kálium, mangán, réz – is bővelkedik. Főzhető, süthető, grillezhető, akár süteményekbe is felhasználható. Cukorbetegek is fogyaszthatják. Alacsony a zsír- és koleszterintartalma. Chipset is készíthetünk belőle.

edesburgonya

edesburgonya_chips1

Egy nagyobb édesburgonyából 3-4 személyre való – családi adag – chips készíthető. Az édesburgonyát hámozzuk meg, majd zöldséghámozóval szeleteljük vékonyra. Forró olajban süssük ki. Sózzuk, fűszerezzük ízlés szerint.

Baconbe göngyölt avokádó

hirdetés

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás