Citrommázas almás-mákos

hirdetés

poppy-1819776_640

A kevert sütik közül az egyik kedvenc. Azoknak ajánlom, akik gyorsan, egyszerűen akarnak finom édességet összehozni, és nem tudnak ellenállni a mákos sütiknek. Tepsiben és tortaformában is megsüthető.

Hozzávalók

 4 alma durvára reszelve (többféle almából is elkészíthető)

3 evőkanál lekvár (szilvalekvárt használtam, sárgabarack is jó hozzá)

1 citrom reszelt héja

1 tasak vaníliás cukor

2 bögre mák (a mákot frissen darálom le 2-3 evőkanál kristálycukorral)

3 egész tojás

3/4 bögre porcukor

1 bögre finomliszt

1/4 bögre olaj

1 teáskanál szódabikarbóna

Kis kuktám 3 évesen

Elkészítése 

A hozzávalókat egy tálban alaposan összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe vagy kivajazott, lisztezett közepes tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 180 Celsius-fokon 25-30 percig sütjük.

A tetejére citrommázat készíthetünk, a savanykás íz nagyon passzol hozzá.

makos4

A citrommázhoz egy citrom levére lesz szükség – ezt tegyük egy kisebb tálba, majd apránként adagoljunk hozzá annyi porcukrot, hogy sűrű masszát kapjunk (egy citrom nagyjából 15 deka porcukrot vesz fel). A citrommázat a langyos tészta tetejére simítjuk. A citrommáz elég hamar megdermed, ezért érdemes frissiben, még a tepsiben felszeletelni a sütit. A süti dióval is elkészíthető.

 

 

Életszépítők

(Egy)személyes hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás