A marokkói harira receptje ihlette: csicseriborsós­-zöldséges ragu

hirdetés

Elkészítéséhez az ötletet az afrikai harira ­adta. A harira eredendően marokkói leves, több afrikai országban népszerű, különösen Ramadán alatt, böjt végén és ünnepeken fogyasztják. Tartalmas egytálétel, érdemes elkészíteni!

 

Hozzávalók

125 g csicseriborsó

50 g lencse

1 közepes fej hagyma

5 cikk fokhagyma

1 paprika

3­-4 vékonyabb répa

1 nagyobb karalábé

(fagyasztott) zöldbab

paradicsomlé

kókuszzsír vagy olaj

szójaszósz

csili vagy chayenne­i bors

só, bors

kurkuma

fahéj

koriander

2 ek (nád)cukor

petrezselyemzöld

1 ek kukoricaliszt

üvegtészta vagy cérnametélt

Elkészítés

A hüvelyeseket éjszakára beáztattam, majd leszűrtem, leöblítettem, és sós vízben addig főztem, amíg megpuhult a borsó (kb. fél óra). Ekkor leszűrtem és félretettem a levét.

Kevés szójaszószos olajon, fedő alatt megpároltam a szeletekre vágott hagymát, fokhagymát, paprikát, répát és a kis kockákra vágott karalábét, valamint a zöldbabot. Hozzáadtam a fűszereket, felöntöttem kevés csicseriborsó lével, és pár percig még puhítottam a zöldségeket.

Egy nagy edényben összekevertem a csicseriborsót, lencsét, a zöldségeket, felöntöttem a paradicsomlével, és felforraltam. Hozzáadtam a petrezselyemzöld egy részét.

Kevés csicseriborsó lében elkevertem a kukoricalisztet, aztán fokozatosan a leveshez öntöttem (ettől sűrűvé, bársonyos állagúvá válik). Beletettem a tésztát, és további 5 percig forraltam, majd megszórtam a maradék petrezselyemzölddel. Kukoricás abonettel, vagy más ropogós kenyérrel tálalható.

Jó étvágyat!

Fazakas Hajnalka

 

 

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás