Csirkemell kukoricapelyhes bundában mángoldos burgonyapürével

hirdetés

hirdetés

A mángold – spenótféle – alapköretnek számít a horvát éttermekben, főtt felkockázott burgonyával vagy krumplipürével elegyítve kínálják. Nálunk nem különösebben terjedt el, de mivel nemcsak egészséges, hanem finom is, érdemes köretként beiktatni, főleg szezonban.

Mángoldos krumplipüré

Hozzávalók 4 személyre

kb. fél kg friss mángold

3-4 közepes burgonya

2-3 gerezd fokhagyma

2-3 dkg vaj

só, bors

mangold5

Elkészítés

A mángoldot folyó víz alatt alaposan mossuk át, majd távolítsuk el a vastag szárát. Tegyük forró sós vízbe, s addig főzzük, amíg a levelek össze nem esnek (nem kell túlfőzni). Öntsük le a főzőlevet és botmixerrel pürésítsük.

Nagyobb serpenyőben olvasszuk fel a vajat, pirítsuk meg benne a zúzott fokhagymát. Adjuk hozzá a mángoldot és közepes lángon fedő alatt pároljuk pár percig.

A meghámozott, felkockázott burgonyát főzzük puhára. Pürésítsük (krumplinyomóval vagy krumplitörővel). Adjuk hozzá a kész mángoldhoz és keverjük össze.

A képen látható csirkemellfilét ugyanúgy panírozzuk, mint a rántott húst, annyi különbséggel, hogy morzsa helyett apróra tört natúr kukoricapehely és zsemlemorzsa keverékébe forgattuk.

 

hirdetés

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás