Kívül roppanós, belül puha: csokis pöffeteg

hirdetés

Nagyon finom keksz – a roppanós édes kéreg finom puha csokis tésztát rejt. Fehér csokoládéval is elkészíthető.

Hozzávalók

15 dkg étcsokoládé (legalább 60% kakaótartalmú)

15 dkg liszt

3 dkg cukrozatlan kakaó (20-22% kakaótartalommal)

1 teáskanál sütőpor

10 dkg vaj

10 dkg cukor

1 csomag bourbon vaníliás cukor

1 egész tojás

2 evőkanál tej

A hempergetéshez

5 dkg kristálycukor

5 dkg porcukor

Elkészítés

A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. A vajat a cukrokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk az egész tojást, végül belekeverjük az olvasztott csokoládét.

A liszthez szitáljuk a kakaóport és a sütőport, hozzáadunk egy csipet sót, és összekeverjük. Két részletben a vajas-csokis masszához keverjük a két kanál tejet is.

Lágy tésztát kapunk. Csomagoljuk folpackba, és tegyük a hűtőszekrénybe legalább 3 órára (egy éjszakán át is pihentetjük).

A hűtőből kivéve osszuk a tésztát 25 részre – én ki szoktam mérni, hogy egyformák legyenek, 30 grammos egy golyó. A tésztából gömböket formálunk. A gömböket először kristálycukorba, majd porcukorba forgatjuk.

Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk őket, és 180-as hőfokon 12-13 percig sütjük. Figyeljünk a sütési időre, mert ha tovább sütjük, kiszáradnak.

Lágynak tűnhet a tészta 12-13 percnyi sütés után, de nem kell megijedni, ha kihűl, finom roppanós kérge lesz, belül pedig puha csokoládés csoda!

Jó étvágyat hozzá!

 

Fotók, recept: by Margó >>

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás