Diós-fokhagymás sült Camembert medvehagymával

hirdetés

Süthetjük sütőben vagy serpenyőben – húsz perc alatt elkészül. 

Hozzávalók 2 személyre

2 Camembert sajt

2 gerezd csíkokra vágott fokhagyma

5-6 gerezd dió félbetörve

2-3 szál medvehagyma apróra vágva

1-2 evőkanál olívaolaj

 

Elkészítés

A sajt tetejét vagdossuk be, és tűzdeljük meg csíkokra vágott fokhagymával, apróra vágott medvehagymával és felezett dióval.

Vigyázzunk a sajt kérgére (a miénk megrepedt), így sütés közben egyben marad.

A tetejét kenjük meg olívaolajjal.

Ha nem fadobozos Camemberrel készítjük, a sajtokat tegyük alufóliába, és előmelegített süssük 8-10 percig. (A dobozos változat a dobozában süthető.)

A sajtot serpenyőben is megsüthetjük, így a kérge mindkét oldalán megpirul. Tökmagolajjal meglocsolt jégsalátával tálaltuk. A sajtot melegen fogyasszuk – finom krémes, könnyen kenhető pirítósra, friss kenyérre.

 

hirdetés

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés