Édes és illatos – rózsaszirmos akácméz

hirdetés

hirdetés

Mielőtt a rózsa elvirágzik, gyűjtsük össze a hervadásnak indult szirmokat, felhasználhatók méz ízesítéséhez. A rózsaszirmos méz desszertek díszítéséhez, ízesítéséhez, vagy önmagában is fogyasztható. A méz átveszi a rózsa finom illatát és aromáját.

Hozzávalók

2 marék rózsaszirom

2 dl akácméz

Így készült

A rózsaszirmokat begyűjtöttem, majd vékonyan kiterítettem egy vászonra, hogy a bogárkák eltudjanak menni.

Választottam egy szép üveget, a rózsaszirmokat belepotyogtattam, rácsorgattam a mézet majd lezártam az üveget.

Az első napokban naponta lenyomkodom egy tiszta kanállal a szirmokat a méz alá. Nem szoktam leszűrni. Hűvös kamrában tárolom.

Mire használom? Rácsorgatom fagylaltra, tejszínkrémre, joghurtra, rizsdesszertre, túrókrémre, stb.

Tippek

Készíthetünk többet is, akkor arányosan emeljük a méz és rózsaszirom mennyiségét is.

Az akácméz kevésbé hajlamos a kristályosodásra, ezért választom a fűszeres, ízesített mézek alapjául.

Ha lehetséges, válasszunk illatos rózsát!

Csak kezeletlen (vegyszerrel nem kezelt) rózsát fogyasszunk. (A szirmokat olyan helyről gyűjtsük, ahol nincs szennyező – nagy autóforgalom vagy ipari létesítmény.)

Ne hígítsuk túl a mézet!

A szirmok idővel kiszáradnak a mézben, a méz megőrzi állagát.

Fotók, szöveg: Molnár Ágnes Szeretetrehangoltan

 

hirdetés

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás