Egyszerű tonhalsaláta

hirdetés

Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, finom és laktató saláta. 

Hozzávalók 2 adaghoz

1/2 tölgysaláta

A tépősaláták családjába tartozó tölgysaláták színük és külső levélformájuk alapján igen eltérőek lehetnek, de közös bennük, hogy a fodros levelek nem alkotnak zárt salátafejet, a növény torzsáját kivágva, pergősen széthullanak. A dekoratív salátalevelek harsogóan üde-zöld és mélyvörös változatai egyaránt ismertek. Kellemesen semleges ízű, kevéssé lédús saláták, melyet főképp nyersen, frissen fogyasztunk.

3 szál újhagyma

pár szem koktélparadicsom

1/2 kápia paprika

1/2 kígyóuborka

4-5 szem magozott olívabogyó

1 tonhalkonzerv

1/2 citrom leve

1 öntet olívaolaj

2-3 evőkanál fehér balzsamecetkrém

pici só

tarka bors

fejenként 1-1 főtt tojás

friss petrezselyem

pirítós

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

 

A salátát tépkedjük apróra, a többi zöldséget vágjuk apró kockákra. A tojásokat főzzük meg, a kenyereket pirítsuk meg.

A felaprított zöldségeket locsoljuk meg a citromlével, olívával és a fehér balzsamecetkrémmel, majd lazán keverjük össze.

Osszuk szét tálkákba.

A halat halmozzuk a zöldségek tetejére, rakjuk körbe a tojásszeletekkel, sózzuk, borsozzuk, friss petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Recept, fotók: B. Csánk Györgyi Csak mert szeretem… Kreatív gasztroblog >>

 

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás