Ellenállhatatlan! Csokis-krémes szelet

hirdetés

hirdetés

Nagyon kakaós, nagyon csokis – öröm elkészíteni!

Hozzávalók

6 tojás

2 ek kakaópor (cukrozatlan)

5 ek cukor

5 ek liszt

1 tk sütőpor

1 dl presszókávé

A krémhez

4 dl tej

1 tojássárgája

8 ekl cukor

4 ek kakaópor (cukrozatlan)

4 evőkanál liszt

30 dkg vaj

kakaos_kremes_szelet2aA tetejére

22 dkg tej- vagy étcsokoládé

fél evőkanál vaj

Elkészítés

A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük kemény habbá a cukor felével. A tojások sárgáját a cukor másik felével verjük fehéredésig habosra, majd keverjük a tojáshabhoz.

A lisztet a kakaóporral és a sütőporral keverjük össze, majd óvatosan kevergetve adagoljuk a tojáshaboz.

Öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre (sütési idő 25-30 perc).

A krémhez a lágy vajat a cukor felével keverjük habosra, fokozatosan hozzáadva a kakaóport.

A tejet, a lisztet, a tojássárgáját és a cukor másik felét is keverjük össze, majd közepes lángon folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrű krémmé.

Hagyjuk kihűlni, végül keverjük össze a vajkrémmel.

A kihűlt piskótalapot vágjuk két részre. Az egyiket locsoljuk meg a kávéval és kenjük meg a krémmel. Helyezzük rá a másik piskótalapot.

A tej- vagy étcsokit gőz felett olvasszuk fel, adjuk hozzá a vajat és vonjuk be vele a süteményt.

Kihűtve szeleteljük.

Fotó: Gallov Andrea Sherpa konyhája >>

hirdetés 

hirdetés 

Hasonló recept

Nagyon csokis amerikai brownie
Nagyon csokis amerikai brownie

 

Csokis-diós kocka – Gasztrobloggerek kedvenc receptjei (5.)
Csokis-diós kocka

 

hirdetés

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás