Finom sajtos pogácsa és 8 további remek pogi recept

hirdetés

sajtospogacsa1

A tésztát előre begyúrhatjuk, fóliába tekerve napokig tárolható a hűtőben, akár reggel is kisüthetjük – fél órát hagyjuk szobahőmérsékleten, majd nyújtsuk ki, szaggassuk és süssük. 

Hozzávalók kb. 35 kisebb darabhoz

25 dkg liszt

kb. 200 g tejföl (nagy dobozos fele)

10 dkg finomra reszelt félkemény sajt (ebből kb. 2 dkg szóráshoz)

1 tojás + sárgája kenéshez

1 tk só

1 kis tasak szárított élesztő

Elkészítés

A lisztet keverjük össze az élesztővel, a sóval, majd adjuk hozzá a tejfölt, a reszelt sajtot, a tojást, és jól dolgozzuk össze. (Nem szükséges az élesztőt tejben felfuttatni.) Lágy, rugalmas tésztát kapunk.

Hagyjuk kelni kb. egy órát. Ha később sütnénk ki, tekerjük fóliába és tegyük a hűtőbe.

Ha azonnal sütnénk, a tésztát gyúrjuk össze, majd nyújtsuk ki kb. 1,5 centi vastagra. 

Vagdossuk be (minél mélyebben vágjuk be, annál ropogósabb lesz a teteje), kenjük meg tojássárgájával. Megszórhatjuk reszelt sajttal vagy szezámmaggal.

Sütés előtt még hagyjuk egy kicsit szobahőmérsékleten kelni, majd előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük aranybarnára. Sütési idő kb. 20 perc.

Fűszeres, diós pogácsa

Réteges tökmagos pogácsa

Hajtogatott sajtos pogácsa

Egyszerű fetasajtos pogácsa

Lilahagymás pogácsa

Mandulás pogácsa. Régi recept, erdélyi mestercukrásztól

Sajtos-túrós pogácsa

Omlós, sós klasszikus: túrópogácsa

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...