Fokhagymás sajtkrémleves

hirdetés

hirdetés

Amikor húslevest főzünk, érdemes nagy adagot készíteni belőle, 1-1 liternyit lefagyasztani krémlevesekhez, melyekhez alaplé szükséges. Ennek a sajtlevesnek is húsleves az alapja, finom és egyszerűen elkészíthető.

Hozzávalók 4 személyre

1 liter húsleves alaplé

1 dl forró tej

200 ml főzőtejszín (20%)

25 dkg reszelt sajt (20 dkg ementáli, 5 dkg cheddar keveréke)

5 dkg vaj

5 dkg finomliszt

2 zúzott fokhagyma

só, fehér bors, szerecsendió ízlés szerint

levesgolyó vagy pirított zsemlekocka

szóráshoz apróra vágott snidling vagy petrezselyemzöld vagy póréhagyma

szóráshoz 1-2 dkg reszelt sajt (cheddar vagy füstölt)

Elkészítés

Alaplé: készítsünk hagyományos húslevest, a levet szűrjük le, s öntsük egy nagy lábasba. A recept leveskockával is elkészíthető – aki nem idegenkedik tőle, választhatja ezt a gyorsabb megoldást.

Fehér rántást (besamell) készítünk. A vajat egy lábasban felolvasztjuk, hozzákeverjük a lisztet, a zúzott fokhagymát, kicsit pirítjuk, ügyelve arra, hogy a liszt ne barnuljon meg. Felöntjük a meleg tejjel, csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tejszínt, majd fokozatosan a reszelt sajtot. Felöntjük a húslevessel és összeforraljuk.  Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

Házilag pirított zsemlekockával vagy levesgolyóval kínáljuk. A tetejét szórjuk meg reszelt sajttal – a füstölt sajt kellemes ízt ad neki.

Fotó: Jennifer Woodard Maderazo from Barcelona

 

3 ízletes krémleves

A mexikóiak és a spanyolok kedvence: kukorica krémleves tortilla chips-szel

hirdetés

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás