Finom ropogós: burgonyás-magos pogácsa

hirdetés

Különleges ízt adnak ennek a pogácsának a különféle magok, érdemes frissen fogyasztani, ropogós finomság. Másnap is jó, visszanyeri a frissességét, ha előmelegített sütőbe tesszük pár percre. 

Hozzávalók

5-6 darab közepes méretű burgonya

1 csomag friss élesztő

1 dl tej

1 kk cukor

1,5 ek só

kb. 60-70 dkg liszt (amennyit felvesz)

szezámmag, köménymag, lenmag, napraforgómag

1 tojás a kenéshez

Elkészítés

A burgonyát meghámozzuk és karikákra vágva, sós vízben puhára főzzük, majd burgonyanyomón áttörjük. Hűlni hagyjuk.

Az élesztőt felfuttatjuk langyos cukros tejben, majd egy nagy tálba tesszük a burgonyát és az élesztővel összegyúrjuk. Ezután tesszük bele a lisztet, a magokat valamint ízlés szerint sót.

Annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy viszonylag kemény tésztát kapjunk. Egy órán át meleg helyen kelesztjük, majd lisztezett deszkán átgyúrjuk.

Két centi vastagra nyújtjuk, közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, olajozott tepsire egymás mellé rakosgatjuk, lekenjük tojással és végül előmelegített 190 fokos sütőben 25 percig sütjük.

 

GasztrostúdióGyörgy Ottilia receptje

 

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás