Ropogós burgonyás párnácskák fokhagymás fetaszósszal

hirdetés

Nem éppen kalóriaszegény viszont nagyon ízletes, különösen fokhagymás-fetaszószos mártogatóval.

Hozzávalók

5 közepes burgonya

2 tojás

10 dkg reszelt sajt (trapista)

50 g vaj

só, bors, fűszerpaprika

2 evőkanál aprított zöldpetrezselyem

35-40 dkg liszt (amennyit felvesz)

olaj a sütéshez

Elkészítés

A burgonyát héjában megfőzzük. Amikor kihűlt, meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn egy nagyobb tálba reszeljük. Hozzáadjuk a tojásokat, a vajat, a sajtot, fűszerezzük, végezetül annyi liszttel összedolgozzuk, amennyivel a tészta jól összeáll.

Vastagon lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, derelyevágóval kis kockákra vágjuk.

Forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalát. A kisült párnácskákról papírtörlővel itassuk fel a felesleges olajat. Frissen, még melegen érdemes elfogyasztani. Fokhagymás feta szósszal nagyon finom, de más mártogatót is készíthetünk hozzá.

Fokhagymás fetaszósz

Hozzávalók a fokhagymás fetaszószhoz

25 dkg fetasajt

1-2 fej fokhagyma (ízlés szerint)

1 pohár tejföl

1 pohár natúr joghurt

2 evőkanál majonéz

só, bors

Elkészítés

A felkockázott fetasajtot villával összetörjük egy tálkában, majd krémessé keverjük a többi hozzávalóval.

Fotó: Gasztrostúdió, Urban Cheesecraft

Gasztrostúdió György Ottília receptje

 

Jobb, mint a bolti: süssünk sós kekszet!

Életszépítők

(Egy)személyes hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás