Zöldhagymás tojáskrémes sajttekercs

hirdetés

Sajttekercs

Sajttekercset sokféle ízesítéssel készíthetünk; egyszerű összeállítani, s viszonylag gyorsan megvan. Elkészíthetjük vacsorára, de vendégváró finomságnak is remek, hidegtálakat is feldobhatunk vele. 

Hozzávalók

25-30 dkg sajt (trappista, edami vagy chedar)

3 db főtt tojás

vékonyra szeletelt füstölt sonka/bacon

kevés mustár

só, bors

2 szál zöldhagyma

zöldpetrezselyem

2 kanál majonéz

1-2 kanál tubusos sajtkrém

Elkészítés

A sajtot két erősebb nejlontasakba tesszük. A külső zacskón átszúrunk egy fakanalat és a sajtot lobogó vízbe lógatjuk. Nagyjából 30 percig főzzük. Amíg a sajt a vízben van, addig a zöldhagymát és a zöldpetrezselymet megmossuk és apróra vágjuk.

A főtt tojásokat összeturmixoljuk, hozzákeverjük a majonézt, a sajtkrémet, a mustárt, a felaprított hagymát és petrezselyemzöldet, majd sózzuk, borsozzuk.

A sajtot még melegen lisztezett deszkára tesszük és kb. fél centi vastagságú téglalap formára sodorjuk. Azonnal beborítjuk a baconszeletekkel, rákenjük a zöldhagymás tojáskrémet és feltekerjük. Alufóliába csomagoljuk és hűtőben állni hagyjuk. Pár óra múlva szépen szeletelhető.

GasztrostúdióGyörgy Ottilia receptje

 

 

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás