Gesztenyés rolád

hirdetés

Nagyon finom, s viszonylag egyszerűen elkészíthető finomság. Perceken belül képes elfogyni.

Hozzávalók

4 nagy tojás szétválasztva

3 púpozott evőkanál finomliszt

1 tk sütőpor

1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor

csipetnyi só

4 ek porcukor

250 ml habtejszín

250 g gesztenyemassza

1 tasak vaníliás cukor

1 tasak habfixáló

Elkészítés

A tojássárgákat a 4 ek porcukorral verjük fehéredésig egy nagy keverőtálban.

A tojásfehérjéhez adjuk hozzá a sót, s egy másik edényben verjük nagyon kemény habbá.

A lisztet szitáljuk egy újabb tálba, szitáljuk hozzá a kakaóport, adjuk hozzá a sütőport és keverjük alaposan össze.

A tojásfehérjét öntsük a sárgákhoz és kézzel forgassuk jól össze, közben apránként adagoljuk hozzá a lisztet.

A lágy masszát öntsük sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe, és minél jobban terítsük szét spatulával (igyekezzünk szabályos téglalapot formálni).

180 fokra előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 15 percig légkeveréssel.

A forró piskótát azonnal borítsuk ki sütőpapírra (vagy alufóliára) és a papírral együtt tekerjük fel. Pár perc múlva óvatosan szedjük le róla a papírt. Tekerjük fel ismét roláddá, s így hagyjuk hűlni.

gesztenyesrolad5

gesztenyesrolad6

gesztenyesrolad8

A habtejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval verjük kemény habbá. (Hideg tejszínnel dolgozzunk.) A gesztenyemassza is hideg legyen, az sem baj, ha az állaga kemény (fagyott). A gesztenyemasszát közepes lyukú reszelőn reszeljük egy tálba, majd apránként adagolva keverjük össze a kemény tejszínhabbal.

A kihűlt piskótaroládot óvatosan bontsuk ki, és belülről kifelé haladva kenjük meg a tejszínes gesztenyekrémmel.

A rudat vágjuk ketté, vagy annyi részre, hogy beférjen egy ételtároló fedeles dobozba. Tegyük 1-2 órára a fagyasztóba. Fogyasztásig a hűtőben tároljuk. Mielőtt szeletelnénk, hintsük meg porcukorral. Csokoládémasszával is bevonhatjuk.

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás