Glutén nélkül. Nyolcvan finom diétás ételt mutat be, hasznos szakértői tippekkel szolgál Hadarik Rita új receptkönyve

hirdetés

Glutén nélkül – ezzel a címmel jelenik meg rövidesen a népszerű Rita konyhája blog szerzőjének második receptkönyve.

hadarik_rita
Hadarik Rita

Rita nemcsak blogot vezet; főzőtanfolyamokat tart, gluténmentes éttermet vezetett, idén pedig saját fejlesztésű, gluténmentes süteményporokkal rukkolt elő. 

– Nagy feladatokat rótt rám a kézirat megírása, hiszen a kiadótól nagyon szoros határidőket kaptam. Éjjel-nappal teszteltem, sütöttem, hogy mindennel meglegyek.

Négy napig fotózták a könyv receptjeit, Rita 80 receptet készített el ez idő alatt.  

– Olyan könyvet álmodtam meg, amiben a lehető legtöbb információ, tipp és recept érhető el az egészséges gluténmentes étkezéshez.

Gluténmentes diéta mellett különösen fontos a legyengült szervezet erősítése; tápláló, rostokban, ásványi anyagokban, és vitaminokban gazdag ételeket ajánlott fogyasztani. A receptek mellett megtalálhatók lesznek a könyvben a pontos tápanyagszámítások, és egyéb allergénekre vonatkozó információk is. 

A kötet a cöliákia lélektani hátterével is foglalkozik. A gluténérzékenység diagnózisa, majd a gluténmentes diéta betartása sok negatív érzést hívhat elő az érintettekből; bánatot, dühöt, értetlenséget, tehetetlenséget…

– Ezeken át kell vergődni ahhoz, hogy valóban el lehessen indulni a testi és a lelki gyógyulás útján – mondja Hadarik Rita.

Pólus Enikő mentálterapeuta segít megérteni a lelki eredőket és folyamatokat. A gluténérzékenység nemcsak az érintettektől követel fegyelmezettséget és figyelmet, hanem a családtól és a szűkebb környezettől is. Különösen nehéz, ha kiskorúról derül ki a gluténérzékenység. A kötet szüleiknek, családtagjaiknak igyekszik olyan hasznos tanácsokkal szolgálni, amelyekkel megkönnyíthetik a gyerekek mindennapjait, amelyekkel segíthetnek könnyebben megbirkózni a diétájukat, állapotukat kísérő külső hatásokkal.

A Glutén nélkül c. kötet az alábbi weboldalon rendelhető meg, jelenleg kedvezményes áron >>

A veszélyes hármas: búza, árpa, rozs. Amikor a gabona lassan ölő méreg. Cöliákia és gluténmentes étrend

Érdemes-e gluténmentes diétát folytatni a jobb közérzet és egészség reményében? Szakértőnk válaszol

Gluténmentes receptek >>

 

Mesterházy Mónika

Életszépítők Magazin alapító-főszerkesztő

Noha írni, olvasni mindig is szerettem, nem készültem az újságírói pályára. Gyerekkoromat a zene töltötte ki (harmóniumon, orgonán játszottam), érdekeltek a művészetek. Kreatív irányultságom ellenére érettségi után úgy döntöttem, hogy hivatásos segítő leszek. A sors azonban más irányba terelt; főiskolásként egy napilap szerkesztőségében kötöttem ki, így lettem végül "médiás". Végzettségeim szerint diplomás szociális munkás, kiadványszerkesztő, újságíró, intézményi kommunikátor vagyok. A munkában igyekszem az érdeklődésemet követni. Sok minden érdekel, ezek esszenciája ölt formát az Életszépítők Magazinban.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás