Grissini | Olasz kenyérrudacskák tej, tojás, glutén nélkül

hirdetés

hirdetés

Mindenki a felelősségére süssön ilyet, ugyanis nem lehet abbahagyni, annyira finom! A tészta egyszerű kenyértészta, zsemle is készíthető belőle.

Hozzávalók

225 gramm Nutri-free Mix Per Pane kenyérliszt

35 gramm Farmo LP Low Protein liszt

230 ml víz

2 evőkanál kukoricaolaj

2 evőkanál burgonyapehely

3 gramm só

kevés cukor

12 gramm friss élesztő

bio paradicsompüré

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

A szokásos módon az élesztőt felfuttatom a kézmeleg vízben a cukorral. Míg dolgozik, a szárazanyagot bekeverem. Hozzáadom az élesztőt, majd robotgéppel elkezdtem dagasztani. Hozzáadom apránként a 2 evőkanál olajat is. Amikor már homogén a tészta, olajos kézzel gombóccá formázom, egészen addig, amíg elválik az edény falától. Letakarva 1 órát kelesztem.

Kelesztés után rizsliszttel leszórt nyújtólapon fél centi vastagra nyújtom. Megkenem a paradicsompürével, majd felcsíkozom. Egymásra hajtom és megcsavarom, majd leheletvékonyan lekenem olajjal.

A grissiniket sütőpapíros tepsire helyezem és 185 fokon előmelegített sütőben 25 percig sütöm.

Jó étvágyat!

Malena konyhája

Malena konyhája >>

 

hirdetés

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás