Gyorsan finomat: reszelt almás muffin

hirdetés

Pár perc alatt kikeverhető. A tésztába kevert reszelt alma miatt a tésztája puha, zaftos. Másnapra sem szárad ki. Iskolásoknak tízóraira is elkészíthetjük.

Hozzávalók 12 muffinhoz

3 egész tojás

1 kisdobozos natúr görög joghurt

5 dkg olvasztott vaj

fél csomag sütőpor

csipetnyi só

fél tasak vaníliás cukor (vagy kevés vaníliakivonat)

fél citrom kifacsart leve (vagy reszelt citromhéj)

kb. 8 dkg porcukor (vagy ezzel egyenértékű édesítőszer, 3-4 ek méz)

3 közepes meghámozott reszelt alma

1 tk fahéj

15 dkg rizsliszt

5 dkg búza finomliszt

(20 dkg rizsliszttel, vagy 20 dkg búzaliszttel is elkészíthető)

almasmuffin

Elkészítés

A száraz összetevőket – liszt, sütőpor, fahéj, só, citromhéj – alaposan keverjük össze. A folyékony összetevőket egy másik tálban elegyítsük: verjük fel a tojásokat, keverjük hozzá a joghurtot, az olvasztott vajat, a cukrot (mézet v. édesítőt), a citromlevet. Keverjük hozzá a lisztet és a reszelt almát.

Kanalazzuk a muffinpapírral bélelt muffin formákba (3/4-ig töltsük a mélyedéseket), és előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 25 percig.

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás