Harcsapaprikás sós-kapros vargabélessel

hirdetés

A harcsapaprikást általában túrós csuszával kínálják, de sós-kapros vargabéles is készíthető mellé körítésként. Györgyi receptje.

Hozzávalók

A harcsapaprikáshoz

1 kg harcsafilé

2 nagy vöröshagyma

2 paprika

2  paradicsom

1 nagy pohár tejföl

apróra vágott kapor (mirelit vagy szárított kapor is jó hozzá)

1 gerezd fokhagyma

só, bors, pirospaprika ízlés szerint

1 ek liszt

2-3 dl víz

kevés étolaj

A vargabéleshez

50 dkg túró

1 csomag vékony spagetti v. cérnametélt

6 réteslap

2 tojás

2-3 evőkanál tejföl

só, bors ízlés szerint

olvasztott vaj a kenegetéshez

Elkészítés

harcsapaprikas2A vöröshagymát, a paprikát és a paradicsomot vágjuk apró kockákra.

A hagymát fonnyasszuk meg az olajon, majd adjuk hozzá a paprikát és paradicsomot. Készítsünk  lecsós alapot: sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, majd adjuk hozzá a kaprot.

Ha puhára főtt, öntsük fel 2-3 deci vízzel, forraljuk fel, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát.

A tejfölben keverjük csomómentesre a lisztet, és öntsük az alaphoz (habarjuk).

A harcsát kockázzuk fel, és adjuk a forrásban lévő lecsóhoz. Három-négy percig forraljuk, majd kapcsoljuk ki a főzőlapot/tűzhelyt. (A harcsát nem szabad sokáig főzni, mert szétesik.)

 

Készítsük el a vargabélest. A tésztát főzzük meg. A túróhoz keverjük a két tojás sárgáját és a tejfölt, majd a kifőtt tésztát.

A tojásfehérjéket verjük kemény habbá és finom mozdulatokkal keverjük össze a túrós tésztával.

Egy kisebb tepsit vagy tortaformát béleljünk ki három réteg – rétegenként olvasztott vajjal megkent – réteslappal.

Terítsük rá a túrós tésztát, majd fedjük be a bevajazott réteslapokkal.

180 fokos előmelegített sütőben süssük szép pirosra.

A vargabélest célszerű előre elkészíteni, mivel melegen nehéz szépen szeletelni.

Tejföllel és friss kaporral tálaljuk.

Recept, fotók: B. Csánk Györgyi – Csak mert szeretem kreatív gasztroblog

hirdetés 

hirdetés 

Hasonló recept

Sült hekk házilag. Argentin ragadozóhalból közkedvelt magyar strandétel
Sült hekk házilag. Argentin ragadozóhalból közkedvelt magyar strandétel

 

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás