Hogyan tarthatjuk frissen a vágott virágokat? 18 látványos virágkompozíció

hirdetés

hirdetés

Virágokkal minden évszakban dekorálhatjuk az otthonunkat, télen különösen üdítő a látványuk. Korábbi összeállításunkban a legszebben virágzó szobanövények közül mutattunk be néhányat, ezúttal vágott virágokból készített látványos kompozíciókat mutatunk.

Van néhány bevált praktika arra, hogy a vágott virágok idő előtt ne hervadjanak el. A baktériumok elszaporodását kell meggátolni, illetve a tápanyag-utánpótlást biztosítani.

A váza, a vázának használt edény mindig legyen tiszta! Használat után alaposan mossuk el.

A virág szárát ne egyenesen, hanem ferdén vágjuk, több vizet tud a növény felvenni!

A virág levelek ne érjenek a vízbe!

Néhány virág a hideg vizet kedveli (a hagymás növények főleg), de a legtöbb virág számára a langyos, enyhén meleg víz a megfelelő.

A vízbe tegyünk cukrot és ecetet – meghosszabbítja a virág élettartamát! Egy liter meleg vízhez 3 evőkanál cukor és 2-3 evőkanál ecet javasolt.

A vizet rendszeresen, naponta, kétnaponta cseréljük.

A vízbe porrá tört aszpirint is tehetünk, hosszabb életű lesz a növény.

Tartósítószert is beszerezhetünk a virágboltban, de ez csak néhány növénynél válik be.

hirdetés 

hirdetés 

hirdetés 

hirdetés 

Ételfestékkel színezték a vizet

A képeket a Pinteresten válogattuk. Még több virágos kompozíció és virágdekoráció itt látható >>

 

hirdetés

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás