Húsmentes falatkák: így készül a cukkinifasírt

hirdetés

hirdetés

A cukkinifasírt egyik fontos hozzávalója a zabkorpa – lehetőleg ne helyettesítsük mással, mert a zabkorpától lesz igazán ízletes és tökéletes állagú. A tojás is elhagyhatatlan, de a fűszerezéssel szabadon, ízlés szerint kísérletezhetünk.

Hozzávalók

70 dkg reszelt cukkini

25 dkg zabkorpa

2 tojás

frissen őrölt bors

friss kapor

sütéshez

olaj

 

Elkészítés

A cukkinit meghámozzuk meg, nagy lyukú reszelőn reszeljük le.

Adjuk hozzá a tojásokat, sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze, majd adjuk hozzá a zabkorpát. Fél óráig hagyjuk pihenni, hogy megduzzadjon a zabkorpa.

Közepes serpenyőbe töltsünk ujjnyi olajat, forrósítsuk fel.

Evőkanállal adagoljuk a masszát a forró olajba. Süssük meg mindkét oldalát, majd szedegessük ki, s tegyük papírtörlővel bélelt tányérra.

Kovászos uborkával, friss kaporral – s természetesen köret mellé – tálalhatjuk.

Fotó, recept: Molnár Ágnes | Szeretetrehangoltan

hirdetés

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás