Így készül a levendulaszörp

hirdetés

hirdetés

Egy kedves ismerősöm receptje alapján készítettem el  életem első levendula szörpjét – hihetetlenül finom! Íme, a recept!

Hozzávalók

2 liter víz

2 kg cukor

kb. 4 bögre levendulavirág (minél több a virág, annál aromásabb lesz a szörp)

 

Elkészítés

Felforralt vízzel cukorszirupot készítünk, ebbe belenyomkodjuk a levendulavirágokat. A szárat is bele lehet tenni, az is ugyanolyan aromás. Így áll 24 órát. Másnap leszűrjük, hozzáadunk némi citromsavat – én 1 evőkanállal tettem bele – rottyantunk rajta egyet, és üvegekbe porciózzuk. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

 

Katbo

 

 

Cikkajánló

Levendula

Mi mindenre jó a levendula?

Nyitókép: makingniceinthemidwest.com

hirdetés

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás