Italkülönlegesség. Sült alma krémlikőr

hirdetés

Ajándékba, vendégvárónak, vagy csak magunk és családtagjaink örömére egy igazi italkülönlegesség: sült alma krémlikőr. Készítéstől számítva 2-3 hétbe telik, míg az ízek jól összeérnek.

Sült alma krémlikőrHozzávalók

7-8 közepes méretű, meghámozott, kimagozott, cikkekre vágott alma

10-12 ek barnacukor

1 egész fahéj darabokra apró törve

1/2 liter vodka

4 dl tejszín

Elkészítés

Az almagerezdeket sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire.

Szórjuk rá egyenletesen a 10-12 evőkanál barnacukrot, és a tördelt, darabos fahéjat.

Előmelegített sütőben 180-190-es hőfokon süssük kb. fél óráig, amíg szépen megbarnulnak az almák.

A sült almát kanalazzuk át egy nagyobb, tiszta befőttes üvegbe és öntsünk rá fél liter vodkát.

Két-három hétig hagyjuk állni, időnként rázogassuk össze.

Végül szűrjük le és adjunk hozzá négy deci tejszínt. Keverjük alaposan össze és töltsük át szép üvegbe.

Recept Nagy Tünde ajánlása alapján: Gallov Andrea. Fotó: Sherpha konyhája

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...