Jugoszláv kalács

hirdetés

Jugoszláv kalácsként terjedt el a köztudatban, de – miután az ország jó ideje már nem létezik – szerb kalácsnak is nevezik. Nagy kedvenc – nem véletlenül!

Hozzávalók a tésztához

50 dkg sima liszt

10 dkg rétesliszt

3 kávéskanál só

3 evőkanál kristálycukor

1 dl étolaj

0,5 l tej

1 cs élesztő

Langyos tejben elkeverjük a cukrot, az élesztőt, 2 kanál lisztet, és jó 10 percig állni hagyjuk. Hozzáadjuk a sót, az olajat s fokozatosan a lisztet. Dagasztjuk, kelesztjük. Közben elkészítjük a krémet.

Hozzávalók a krémhez

Fotó: Babicz Rita
Fotó: Babicz Rita

20 dkg margarint kikeverünk 3 kávéskanál sóval, 3 tojássárgájával.

Ha a tészta megkelt, kiborítjuk a tálból és háromfelé vágjuk.

Téglalap alakúra kinyújtjuk megkenjük a krémmel, és feltekerjük mint a bejglit, majd megszórjuk sajttal, szezámmaggal, lenmaggal vagy egész köménnyel (ízlés szerint).

Háromszög alakra vágjuk. Sütőben 170-180 fokon sütjük.

Receptismertetőnk nyomán Ágnes is elkészítette a Jugoszláv kalácsot >>

Fotó: Molnár Ágnes | szeretetrehangoltan
Fotó: Molnár Ágnes | szeretetrehangoltan

 

 

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás