Juhtúrós puliszka

hirdetés

A puliszka a magyar, román, erdélyi szász, bolgár, ukrán konyhában egyaránt ismert, polenta néven kedvelt az olaszoknál és a franciáknál is. Ízletes, laktató egytálétel. Nagyon egyszerűen elkészíthető, Hajni a juhtúróval rakott változatot ismerteti.

Hozzávalók

1 l víz

300 g kukoricadara

1 tk só

250 g juhtúró

1 kis doboz tejföl

vaj a tál kikenéséhez

Elkészítés

Felforralok 1 liter vizet, sózom, és amikor lobog, folyamatos keverés mellett hozzáöntöm a kukoricadarát. A keverést addig folytatom, míg pukkanó buborékok nem képződnek. Ekkor elzárom alatta a tüzet, és lefedve hagyom egy kicsit hűlni.

Összekeverem a juhtúrót a tejföllel.

Kivajazok egy tűzálló edényt, és belekanalazom a puliszka felét, majd megkenem a juhtúró felével. Erre újabb réteg puliszka, végül a juhtúró következik. Villával több helyen kicsit megszúrom.

Sütőbe teszem, és közepes lángon addig sütöm, míg a teteje kezd pirulni.

 

 

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás