Kakaós ostoros kalács

hirdetés

Gyorsan elkészíthető, kiadós, költségkímélő, és nagyon finom! 

Hozzávalók a tésztához

60 dkg liszt

3 dkg cukor

5 dkg élesztő

2 dl tej

3 evőkanál étolaj

2 tojássárgája

csipet só + tojás a kenéshez

Hozzávalók a kakaós krémhez

25 dkg vaj

20 dkg porcukor

3 ek. cukrozatlan kakaópor

1 vaníliás cukor

Elkészítés

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, az étolajat, a sót, a tejben felfuttatott élesztőt, és géppel alaposan kidagasztjuk. Langyos helyen, kétszeresére kelesztjük.

Közben a puha vajat, a kakaót, és a cukrot összekeverjük.

Ha a tészta megkelt, 6 cipóra osztjuk (érdemes mérni). A cipókat vékonyra nyújtjuk (téglalapra) és megkenjük a kakaós vaj 1/6 részével. Feltekerjük mint a bejglit, majd szépen sorjában az összes tésztával így járunk el.

Ha készen vagyunk, hármasával összefonjuk a töltött részeket – 2 darab fonott kalácsot kell a végére kapnunk.

Kivajazott, magas falú tepsibe tesszük, fél órát pihentetjük, majd a tetejét tojással megkenjük. Újabb tíz perc pihentetés után előmelegített sütőben 180-as hőfokon pirosra sütjük. Édes kalács illat lengi be az egész lakást, miközben sül.

 

By Margó >>
Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás