Falatkalandok Kapolcson, avagy a Völgyfesztivál étkei képekben
Augusztus első vasárnapján véget ért a 10 napos Művészetek Völgye Fesztivál Kapolcson és a környező Balaton-felvidéki településeken. Képriportot már közöltünk az idei rendezvényről, elsősorban a vásári portékákra fókuszálva. Ezúttal a fesztivál gasztronómiai jellegzetességeit mutatjuk meg.
Az egytálételek mellett – töltött káposzta, lecsó, gulyás sült malac stb. – meglehetősen gyakori fogás volt a langalló, a kürtőskalács, lehetett kapni perecet, rétest, lángost, az érdekességek között említhető a rózsás levendulacukor, a csöröge és a kemencés borjúkötél (juhtúrós bukta).
Ajánló
A megunhatatlan Völgyfesztivál | Kapolcsi képriport
Alapító-főszerkesztő
Több mint 20 évet töltöttem az írott média világában újságíróként, szerkesztőként. 2006-2012 között főleg építészeti szakújságíróként, PR-szakemberként voltam aktív.
Az eletszepitok.hu online életmód magazint 2013-ban hoztam létre.
2018-ban visszatértem eredeti hivatásomhoz: gyermekjóléti alapellátás keretében általános és középiskolásokkal foglalkozom. Érdeklődésem középpontjában az élménypedagógia, a tanulásmódszertan, a pályaorientáció, a szociális kompetenciafejlesztés és készségfejlesztés áll.
A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán diplomáztam, majd az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán végeztem el felsőfokú szakképzést. A Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézetében szereztem mesterdiplomát. MÚOSZ-tag vagyok, az Idősügyi és Szociális párbeszéd Szakosztály, valamint a Társadalompolitikai Szakosztály tagja.