Karácsonyi sütnivaló: diós mézi figurák

hirdetés

dios_mezi_1

Olyan édesek ezek a mézi figurák, hogy az embernek nincs szíve a diót kivenni a kezükből – egészben kell elfogyasztani őket. 

A kiszúrt mézi figurákat kenjük meg tojásfehérjével, így a testükbe nyomott diót biztosabban tudják tartani (nem engedik el sütés közben). Hámozott vagy héjas mandulával, mogyoróval is megörvendeztethetjük őket (és magunkat).

Az alábbi recept alapján készült (kb. 25 kisebb mézi figurához elegendő)

Hozzávalók

40 dkg liszt

15 dkg méz

10 dkg porcukor

2 tojás + fehérje kenéshez

3 evőkanál mézes fűszerkeverék

1 tk sütőpor

3 evőkanál puha vaj

dió, mogyoró, mandula

dios_mezi_2Elkészítés

A hozzátevőket sima, fényes tésztává gyúrjuk.

Becsomagolva pihentethetjük 1-2 napig a hűtőben, de azonnal meg is süthető.

A tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk kb. 3-4 milliméter vékonyra, szúrjuk ki mézi kiszúróval. A figurákat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük meg tojásfehérjével, nyomjunk a mézikbe 1-1 diót, mandulát, mogyorót, majd hajtsuk rá a kezüket.

Sütés: előmelegített sütőben 160-as hőfokon kb. 15 percig.

Életszépítők

(Egy)személyes hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás