Karamellszirupos fordított körtetorta

hirdetés

kortetorta4600

Gyorsan összeállítható finomság.

Hozzávalók 24 centis tortaformához

A tésztához

20 dkg liszt

2 egész tojás

15 dkg cukor

1 cs. vaníliás cukor

5 dkg olvasztott (nem forró) vaj

1 dl tej

csipetnyi só

1/2 csomag sütőpor

 

4 érett körte

1 ek őrölt fahéj + 2 ek (barna)cukor

 

Karamellsziruphoz

15 dkg cukor

5 dkg vaj

 

Elkészítés

A körtéket hámozzuk meg, távolítsuk el a magházukat, vágjuk nyolc cikkelyre.

kortetorta1

kortetorta2

kortetorta3Egy lábasban olvasszuk fel a cukrot, karamellizáljuk, s ha már szép aranybarna, vegyük le a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd adjuk hozzá a vajat, keverjük össze, majd öntsük a kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tortaformába. (Ha csatos tortaformában sütjük, sütőpapírt használjunk, különben kifolyik a szirup.)

A körtéket körkörösen osszuk el a karamellszirupon. A körtéket szórjuk meg (barna)cukorral kevert őrölt fahéjjal.

Keverjük ki a tésztát: a tojásokhoz adjuk a cukrot, az olvasztott vajat, a tejet, a sót. Alaposan keverjük össze, majd adagoljuk hozzá a sütőporral kevert lisztet.

A masszát öntsük a körtére és simítsuk el.

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 35 percig.

Ha megsült, hagyjuk kicsit hűlni, majd borítsuk ki egy tálra.

 

Körtés-csokis kocka – lisztmentes recept

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás