Karamellizált rumos körtekrémleves

hirdetés

hirdetés

Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, igazán finom, hidegen és melegen is.

Hozzávalók

6 érett körte

3 evőkanál cukor

0,5 dl fehér rum

2 lime

kevés kardamom

1 csipet só

víz

korte_kremleves2

Elkészítés

A körtéket mossuk meg, kockázzuk fel, facsarjuk rá egy lime-nak a levét.

A cukrot egy lábasban karamellizáljuk: olvasszunk fel fél evőkanál vízzel és forraljuk fel. Ha eléri az aranybarna színt, öntsünk hozzá 1 dl tejszínt és a rumot (óvatosan, mert a karamell megszilárdul-összeugrik, vigyázzunk a forró gőzzel).

Ha elolvadt a karamell, tegyük bele a körtéket és pároljuk benne puhára (5-6 perc).

A körtéket öntsük fel 6 deci vízzel, adunk hozzá 5-6 szem kardamomot, csipetnyi sót és forraljuk össze.

Botmixerrel turmixoljuk krémesre, majd öntsük hozzá a maradék tejszínt, reszeljünk bele lime-héjat, adjuk hozzá a kifacsart levét és melegítsük össze.

Nem szükséges sűríteni. Érdemes közben kóstolgatni, ha nem találjuk elég édesnek, édesíthetjük.

Egy körtét kockázzunk fel, csepegtessünk rá lime-levet, majd tálaláskor tegyük a kész levesbe. Kevés epres balzsamecetkrémmel locsoltam meg fogyasztás előtt. Hidegen, melegen egyaránt ízletes.

Tipp: lime helyett citromot is használhatunk.

Recept, fotó: B. Csánk Györgyi, Csak mert szeretem – Kreatív Gasztroblog

hirdetés

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás