Karfiolos curry alma-körte csatnival, sárgarépás-céklás salátával

hirdetés

Indiai és afrikai ételek összepárosításával alkotta meg ezt a különleges egytálételt Hajnalka. Azoknak is érdemes kipróbálniuk, akik nem húsmentes étrendet tartanak.

Karfiolos curry (India) – hozzávalók 4 személyre

1 közepes karfiol

2 ek napraforgóolaj

fél szár finomra vágott póréhagyma

2 zúzott fokhagymagerezd

2 tk római kömény

1 tk Erős Pista (vagy csilipor)

4­-5 nagy paradicsom

apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés

A karfiolt virágaira töröm, a szárát apróra vágom.

Olajon megpirítom a hagymát és a fokhagymát, hozzáadom a fűszereket, majd a forrázott-hámozott, apróra kockázott paradicsomot. Beleforgatom a karfiolt, majd fedő alatt félkeményre főzöm.

A végén apróra vágott petrezselyemzöldet adok hozzá.

Alma­körte csatni (India) – hozzávalók

3 nagyobb alma

1 körte

3 ek cukor

50 g vaj

1 tk Erős Pista (vagy csilipor)

kis darab (3­-4 cm) reszelt gyömbér

2 tk őrölt ánizs

1 tk fahéj

késhegynyi őrölt szegfűszeg

csipet só

Elkészítés

A vajat megolvasztom, és megpirítom rajta a fűszereket. Hozzákeverem az apróra vágott gyümölcsöket, hozzáöntök annyi vizet, hogy oda ne kapjon, és fedő alatt párolom.

Amikor megpuhult, hozzákeverem a cukrot.

hirdetés 

hirdetés 

Sárgarépás­-céklás saláta (Afrika) – hozzávalók 4 személyre

3­-4 közepes sárgarépa

1 nagyobb cékla

1 ek olívaolaj

2 finomra vágott fokhagymagerezd

2 tk római kömény

1 tk csemege paprika

1 tk fekete bors

Elkészítés

A répát meghámozom, gusztusos darabkákra vágom, és kicsit ropogósra főzöm. Egy másik edényben, héjában megfőzöm a céklát, majd meghámozom és felkockázom.

Egy nagyobb serpenyőben olajon megforgatom a fokhagymát (ne barnuljon meg!), hozzáadom a fűszereket, majd belekeverem a sárgarépát és a céklát.

Hidegen vagy melegen is tálalható.

Kurkumás rizzsel tálaltam.

Jó étvágyat!

Fotók, recept: Fazakas Hajnalka

 

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás