Ízletes, egészséges köret percek alatt: karfiolrizs

hirdetés

hirdetés

Karfiolrizs – már-már hisztéria övezi, egyre többen fedezik fel maguknak. Percek alatt elkészíthető köret, és általában azoknak is ízlik, akik nem szeretik a karfiolt. Remek alternatíva a szénhidrátban gazdag köretek kiváltásához. A rusztikusabb változatot próbáltuk ki: a karfiolt a rizsszemnél kissé nagyobbra aprítottuk, majd apróra vágott dinsztelt vöröshagymával kevertük – így sem okozott csalódást.

Hozzávalók

1 fej karfiol rózsáira szedve

1 közepes vöröshagyma apróra vágva

2 ek olívaolaj

só, bors

petrezselyemzöld apróra vágva (szóráshoz)

Elkészítés

A karfiolt alaposan mossuk meg, majd szedjük rózsáira úgy, hogy minél kevesebb szárrész maradjon rajta. A karfiolrózsákat tegyük késes aprítógépbe és daráljuk egészen apróra – nagyon gyorsan megvan, ügyeljünk arra, hogy ne pürésítsük!

Egy serpenyőben olíva olajon pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a karfiolt, sózzuk, borsozzuk, és pár percig pirítsuk.

hirdetés

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás