Mi mindenre jó a kávézacc? 7 tipp újrahasznosításhoz

hirdetés

hirdetés

Érdemes gyűjteni a kávézaccot, sokoldalúan hasznosítható.

1. Kávézaccal dúsíthatjuk a virágföldet; a savanyú talajt kedvelő növények földjére szórva elősegíti azok növekedését.

2. Kezünk szagtalanítására is használhatjuk erős illatú ételekkel történő érintkezés után. Hagymás, halas ételek elkészítése után egyszerűen dörzsöljük át kezünket a kávézaccal, majd öblítsük le. A zacc elűzi a kellemetlen szagokat.

3. A hűtőt is szagtalaníthatjuk vele: egy kis tálnyi kávézacc semlegesíti a hűtőszagot.

4. Testradírként is használhatjuk: a kávézaccot kevés hidegen sajtolt növényi olajjal összekeverve remek testradírt készíthetünk. Zuhanyozás közben finoman masszírozzuk át a bőrünket a masszával, majd alaposan öblítsük le.

5. Hajkúraként: masszírozzuk be a kávézaccot a hajba és a fejbőrbe, majd alaposan öblítsük le. Szőkék óvatosan, mert a zacc enyhén foghat! A kávézacc extra fényt ad a hajnak.

6. Hamarosan aktuális lesz: a zaccot húsvéti tojások festéséhez is hasznosíthatjuk! A leforrázott kávézaccos lé halvány barnára festi a tojáshéjat. Áztassuk be a lébe néhány órára a tojásokat.

7. Végül, de nem utolsó sorban: a kávézacc komposztálható!

Írta: Hegedűs Eszter

 

 

hirdetés

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás