Látványos és finom: képviselőfánk-torta

hirdetés

hirdetés

Sokan szeretjük a képviselőfánkot. Létezik tortaváltozata is – s bár a fotó alapján bonyolultnak tűnhet, nagyon gyorsan összeállítható. Aki nem szívesen süt ilyen melegben, készen kapható gyümölcstorta-lappal is elkészítheti. Gyöngyitől kaptuk a receptet.

Hozzávalók a piskóta alaphoz

3-4 tojás

3-4 evőkanál liszt

3-4 evőkanál cukor

fél csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

Hozzávalók töltelékhez, díszítéshez

Kb. 8 db képviselőfánk-tészta (hipermarketekben készen kapható)

1 csomag krémes alapkrém, a tasakon feltüntetett módon 7-8 dl tej hozzáadásával elkészítve (ha kevesebb tejet teszünk bele, keményebb lesz a tészta)

½ liter tejszín, 2 tasak habfixálóval, 1 tasak vaníliás cukorral felverve

10- 15 dkg kristálycukor

 

Elkészítés

Három vagy négy tojásból piskóta alapot sütünk, sütőpapírral bélelt tortasütő formában. A piskóta nagyon egyszerűen elkészíthető, mindenki ismeri, aki a konyhában otthonosan mozog (süt-főz).

Piskóta

A három tojássárgáját különválasztjuk a fehérjéktől; külön tálba tesszük őket. Először a tojásfehérjékből kemény habot verünk (olyan keménységűre, hogy ne csússzon ki belőle a hab, ha az edényt felfordítjuk).

Tipp: ha a tojás hideg, keményebb lesz a hab.

A tojáshab elkészítését követően a tojássárgákat verjük fel: a sárgákhoz 3 evőkanál cukrot, 1 vaníliás cukrot adunk, és felverjük gépi habverővel. Ha már szép sima, hozzáadjuk a 3 evőkanál lisztet és 1/2 csomag sütőport. A legjobb, ha a sütőport a liszthez keverjük előtte. A piskótát 180 fokon előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.

Krémes, tejszínhabos töltelék

 

Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémes tölteléket.

Ha megsült a tészta, a piskótalapot kiborítjuk a formából, a sütőpapírt eltávolítjuk róla, majd a piskótát visszatesszük a tortaformába.

A kihűlt piskótára egyenletesen rákenjük a krémet, majd a kemény tejszínhabot.

A képviselőfánk-tésztákat kettévágjuk, felső részüket szépen elrendezzük a hab tetején.

Karamell bevonat

Végezetül aranyszínűre pirítjuk a kristálycukrot, 3 csepp citromlevet cseppentünk bele. Pár percig várunk, hogy ne legyen forró, s kanállal rálocsoljuk a tortára. Ha kezd a cukor megdermedni, vékony karamellszálakat húzhatunk kanállal a torta felületén, a látványos bevonattal válik a képviselőfánk-torta igazán különlegessé.

Tálalás előtt tartsuk a tortát a hűtőben!

Tipp: pirított cukor helyett csokibevonót is csorgathatunk a torta tetejére!

 

gyongyi_profil

hirdetés

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás