Mesebeli téli dekor: készítsünk hógömböt!

hirdetés

Hógömböt magunk is készíthetünk, ráadásul nem is nehéz kivitelezni!

Hógömb

 

Szükséges anyagok

Befőttes üveg

Bármilyen mutatós apró tárgy, díszítőelem (mini festett vagy natúr tobozok, kabalafigurák (erdei állatok), apró modell fenyő, más, témához illő díszítőelem,  stb.)

Desztillált víz (nem szükséges gyógyszertári, kihűlt forralt víz is megfelelő)

Pár csepp glicerin oldat (gyógyszertárból, natúrkozmetikumokat forgalmazó üzletekből)

Csillámpor, vagy dekor műhó (hobbi boltokból)

Ha fémtárgyat helyeznénk a hógömbbe, számolni kell a korrózióval; ez a probléma a fémtárgy rozsdagátló szeres kezelésével kiküszöbölhető

A gömbbe szánt tárgyat – lehetőleg műgyantaragasztóval – rögzítsük az üvegfedél belső oldalára. (Az üveg aljára is ragaszthatjuk.) Hagyjuk megszáradni. Töltsük meg az üveget desztillált vízzel, adjunk hozzá 4-5 csepp glicerint, majd a csillámport vagy a műhót. Fehér műanyag zacskóból is készíthető műhó (nagyon apróra kell vagdosni), bár az kevésbé finom hatású.

Csavarjuk a fedelet szorosan az üvegre, és kész is.

Fotók: michaelanoelledesigns | Nyitókép: Sweet Something Design

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás