Kívül-belül kókuszos. Kókuszkocka kicsit másként

hirdetés

kokuszkocka2

A hagyományos kókuszkockától eltérően ennek a változatnak a tésztája is kókuszos. Mázhoz étcsokis pudingot használtunk.

Hozzávalók 22×22 centis tepsihez, 16 darabhoz

Tésztához

15 dkg liszt

2 ek méz

5 dkg vaj

5 dkg kókuszreszelék

1 tojás

fél cs. sütőpor

1 cs. vaníliás cukor

kb. 5 dkg kristálycukor

1 dl tej

Mázhoz

fél zacskó étcsokis puding 3 dl ízlés szerint édesített tejben megfőzve (folyékonyabb állaga lesz a rendes pudingnál)

kevés rumaroma (elhagyható)

5 dkg kókuszreszelék forgatáshoz

kokuszkocka0

kokuszkocka00

Elkészítés

kokuszkocka3Keverjük ki a lágy vajat a cukrokkal, a tojással, a mézzel.

Adjuk hozzá a tejet, majd keverjük hozzá a sütőporral elegyített lisztet, végül a kókuszreszeléket.

A masszát öntsük sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, lisztezett tepsibe.

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 20 percig.

Ha megsült, hagyjuk a tepsiben kihűlni.

A kihűlt tésztát kockázzuk fel (a kókusz miatt az állaga kissé morzsálódik), majd egyesével mártogassuk bele a hígra főzött rumaromával ízesített csokipudingba, végül forgassuk kókuszreszelékbe.

kokuszkocka4

Csokimázas kókuszos szelet

Kókuszos-fehércsoki krémes szelet

Kókuszos piskótatekercs

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás