Kókuszos banánpalacsinta

hirdetés

Ideális reggeli, tápláló és egészséges.

Banán palacsinta kókusz

Hozzávalók

1 közepes banán apróra vágva

2 egész tojás

1/3 bögre (6-7 ek) mandulaliszt (mandulaliszttel a legjobb, de használhatunk helyette zabpehelylisztet vagy finom búzalisztet is)

3 evőkanál kókuszreszelék

½ teáskanál sütőpor

1 evőkanál vanília esszencia

ghí (tisztított vaj) vagy kókuszolaj a sütéshez

A citromos vajhoz

2 evőkanál puha vaj (szobahőmérsékletű)

fél alaposan megmosott (bio)citrom héja

fél citrom leve

Tálaláshoz

citromos vaj, maroknyi áfonya (idényben friss bogyós gyümölcsök), méz vagy juharszirup

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

Ha reggelire készítjük, érdemes a vajat éjszakára elöl hagyni, hogy megpuhuljon. Ha a hűtőből vesszük ki, a kemény vajat reszeljük le, botmixerrel keverjük krémes állagúra, majd adjuk hozzá a reszelt citromhéjat és a citromlevet, és alaposan keverjük ki. Tegyük félre, ezzel kenjük meg majd a kész palacsintákat.

A palacsinta hozzávalóit tegyük turmixgépbe vagy – ha botmixert használnánk – egy tálba és pürésítsük.

Palacsintasütőbe tegyünk kevés ghít vagy kókuszolajat, forrósítsuk fel majd fél merőkanálnyit adagoljunk a palacsintatésztából. Közepes hőfokon süssük mindkét oldalát, hogy a palacsinta jól átsüljön, s ne égjen meg. A tészta könnyen törik, sütőlapátot használjunk a forgatáshoz. Sütés közben pótoljuk az olajat vagy a ghít.

Tálalás: nagyon finom friss bogyós gyümölcsökkel (idényben), áfonyával. Önthetünk rá mézet, juharszirupot. A palacsinták tetejét még melegen kenjük meg a citromos vajjal.

Recept, fotó: eatdrinkpaleo.com.au

 

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás