Kókuszos csiga

hirdetés

Kiadós édesség, kelt tésztából készül. Zárt dobozban napokig eláll.

Hozzávalók kb. 40 db kisebb csigához

30-40 dkg finomliszt

15 dkg vaj v. margarin

2 dkg élesztő (granulátum is jó)

1 dl tej

15-20 dkg cukor (ízlés szerint)

10 dkg kókuszreszelék

3 tojás

1 evőkanál 10%-os ecet

csipet só

 

Elkészítés

Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, majd beleöntjük a langyos, kevés cukorral édesített tejben felfuttatott élesztőt, 3 tojássárgáját, a csipet sót, a lágy vajat (vagy margarint). Összedolgozzuk a hozzávalókat, majd alaposan összegyúrjuk, rugalmas, viszonylag lágy tésztát kapunk. Lisztezzük a tál alját, a tésztára is hintsünk egy keveset, majd konyharuhával lefedve kelesszük kb. egy órán át.

A krémet a kelesztési idő végén készítsük el. Tegyük keverőtálba a 3 tojásfehérjét, adjuk hozzá adom a 15-20 dkg cukrot, 1 evőkanál 10%-os ecetet, majd gőz felett verjük fel. A tojáshabhoz fokozatosan adagoljuk a kókuszreszeléket.

A megkelt tésztát nyújtsuk kb. fél centi vastagságúra, és egyenletesen kenjük rá a kókuszos tojáshabot. Tekerjük fel, mintha bejglit készítenénk, majd szeleteljük fel (kb. 1,5 centis szeleteket vágva).

A csigákat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe…

…hagyjuk kicsit kelni, majd  180 fokon süssük kb. 20 percig.

Fotó: Életszépítők

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás