Kókuszos-csokis szelet

hirdetés

hirdetés

Sütésből megmaradt tojásfehérjék hasznosításához is jó ez a recept.

Hozzávalók

5 tojásfehérje

kb. 18 dkg porcukor

6 dkg rétesliszt

1 csomag sütőpor

10 dkg kókuszreszelék

5 dkg durvára vágott csokoládé (tej- és étcsoki vegyesen)

Elkészítés

A tojásfehérjét a fokozatosan hozzáadott porcukorral verjük kemény habbá, majd lassabb fokozaton keverve adjuk hozzá a kókuszreszeléket.

A tálba szitált lisztben keverjük el a sütőport, majd ezt is adjuk a habhoz.

A csokidarabkákat kézi habverővel- vagy kikapcsolt állapotában a gépi habverővel keverjük a masszához.

Megsüthető őzgerincformában is; mi 20 x 20 centis teflon tepsiben sütöttük meg, a tepsit kikentük vajjal, s meghintettük liszttel.

Sütési hőfok: 180. Sütési idő: kb. 20 perc.

hirdetés

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás