Könnyű, finom desszert: sült túrókrém. Kerámia tálkákban vagy kisebb tortasütő formában is süthetjük

hirdetés

Pohárdesszertként, sütemények vagy torta töltelékeként egyaránt fogyaszthatjuk ezt a finom túrókrémet.

Villámgyorsan kikeverhető, a sütési idő – a sütőforma nagyságától függően – egy, másfél órát vesz igénybe. Ha pohárdesszertnek készítjük, vagy linzerkosárkák töltelékeként használjuk fel, miután megsült, a tetejét szórjuk meg fanyar bogyós gyümölcsökkel (mirelit is jó). Az áfonyalekvár is remekül illik hozzá.

Hozzávalók (8-10 szufléformához)

350 g túró (félzsíros)

65 g étkezési keményítő

140 g porcukor

350 ml tej (2,8%-os)

280 ml tejföl (20%-os)

1 db citrom héja

2 db tojás

1 csomag vaníliás cukor (bourbon)

Elkészítés

A túrókrém összetevőit egy nagy tálban botmixerrel mixeljük össze. Híg, egynemű masszát kapunk.

sult_turotorta_2

sult_turotorta_3

Adagoljuk kivajazott sütőformába, és előmelegített sütőben süssük 180-as hőfokon 60-90 percig, légkeverés nélkül. A sajttortával ellentétben nem igényel vízgőzös sütést.

Ha sütés közben kezdene nagyon pirulni, takarjuk le sütőpapírral, vagy alufóliával.

Tippek: ha tortának szánjuk, a legjobb, ha papír tortaformában készítjük el. Miután kihűlt, könnyen eltávolíthatjuk róla a torta peremét. Csatos fém sütőformában is elkészíthető, de mielőtt kiemelnénk a formából, késsel lazítsuk meg a széleket, hogy ne ragadjon a sütőforma pereméhez. Ha kerámia szufléformában sütjük, maradhat az edényben – szórjuk meg a tetejét bogyós gyümölcsökkel.

Linzerkosárkát is készíthetünk

sweet-1166445_640

A nagyobb kerek süteménykiszúróval formázott linzertésztát nyomkodjuk a kivajazott muffinforma mélyedéseibe, erre kanalazzunk a híg túrótöltelékből 3-4 evőkanállal, s így süssük meg.

Életszépítők

(Egy)személyes hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás