Körtés-csokis kocka – lisztmentes recept

hirdetés

Ez a süti mennyei! A ropogós burok alatt krémes csokis tészta lapul, amit a körte íze tesz frissé. 

Hozzávalók 23×18 centis tepsihez

100 g vaj

100 g cukor

100 g darált dió

60 g étcsokoládé

2 evőkanál kakaópor

3 tojás

3 körte

 

Elkészítés

A vajat az étcsokival vízgőz fölött olvasszuk össze, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. A tojásokat válasszuk szét, a tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá, majd a tojássárgáját fehérítsük ki robotgéppel.

Keverjük csomómentesre a diót a tojássárgájával, az olvasztott vajas-csokival és a kakaóporral, majd dolgozzuk el benne óvatosan a felvert tojásfehérje habot. Az így kapott tésztát öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a megpucolt és félbe vágott körtéket helyezzük a tészta tetejére és 175 fokon süssük készre.

Tippek

Darált dió helyett használhatunk mandulát, s akár lisztet is. A 60 gramm étcsokit növelhetjük 100 grammra, ez esetben hagyjuk el a kakaóport! A körtét ízesíthetjük egy kis fahéjjal, mielőtt rákerül a tésztára. Tálaláskor porcukorral, esetleg karamellel szervírozhatjuk.

Recept, fotó: Mélykuti Juci From Juci >>

 

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás